Over 100 renters demand changes at problematic Tampa apartment complex

Ascott Place Apartments tekenAscott Place Apartments Homes tekent voor hun verhuurkantoor.Garrett Camfferman

Vorig jaar ontwikkelde Kacee Cole de angstige gewoonte om goed te luisteren naar haar defecte airconditioningsysteem in haar huureenheid in Ascott Place Apartments, ongeveer anderhalve kilometer ten noordwesten van de Universiteit van Zuid-Florida.

Als de airconditioning lekte, zou haar slaapkamertapijt weer onder water komen te staan.

Cole wilde het gevoel van uit bed opstaan ​​niet opnieuw beleven en haar blote voeten doordrenkt met papperig tapijt, dus luisterde ze aandachtig naar druipende geluiden voordat ze ging slapen.

Soms was het de airconditioning, andere keren zou het toilet een back-up maken en overlopen vanwege het defecte sanitair.

Ze vreesde ook wat er gebeurde na lekken.

Onderhoudsmensen kwamen binnen om zoveel mogelijk water op te zuigen. Dan zou een tapijtbedrijf arriveren en industriële kachels in het appartement achterlaten om het tapijt twee dagen te drogen, zegt Cole. Toilet overstroomt bij Cole's appartementCole’s badkamer en gang nadat haar toilet overstroomde.Kacee “Finn” Cole

Vanwege de verwarming moest ze haar airco harder zetten om het huis koel te houden, en haar energierekening zou omhoog schieten.

“Dit legt een grote druk op me, zowel fysiek als mentaal, omdat ik me zorgen blijf maken over aanhoudende lekken, aanhoudende overstromingen, schimmel en meeldauw. [It has] uitgegroeid tot een nooit eindigende cyclus van ‘Wat gaat er nu gebeuren’, en het begint me op een zeer grote manier te slijten’, schreef ze in augustus 2020 in een e-mail aan het personeel van Maxx Properties, de eigenaren van Ascott Apartments.

Uit wanhoop dreigde ze de huur in te houden.

De communitymanager van Maxx Properties e-mailde Cole terug, met empathie voor haar situatie en zei dat ze zouden werken om verbeteringen aan te brengen.

Maar de pro rata huur voor de structurele problemen waarmee Cole voortdurend te maken had, was niet in de vergelijking voor de vastgoedbeheerders.

“Breng alsjeblieft geen huur in, want dat is geen oplossing en je zult late vergoedingen oplopen”, schreef de communitymanager van Maxx Properties. “Ik beloof je dat ik dit voor je zal bijhouden! Bedankt!!”

Maxx Properties is een particulier vastgoedbedrijf dat: beheert 37 lokale gemeenschappen, waaronder 8.980 meergezinswoningen in zes staten in het hele land en 2.344 coöperatieve eenheden in New York. Bij Ascott beheren ze in totaal 231 appartementen.

De problemen voor Cole onder het bedrijf bleven bestaan. In mei van dit jaar zegt ze door te gaan met praten over de onderhoudsproblemen en contact op te nemen met het hoofdkantoor van Maxx Properties. Slechts een paar dagen later kreeg ze te horen dat ze geen optie zou hebben om haar huurcontract te verlengen en dat ze eind juli zou moeten verhuizen.

Op dat moment zei Cole – die twee jaar in de appartementen woonde en documentatie aan Creative Loafing Tampa Bay verstrekte waaruit blijkt dat ze de hele tijd onderhoudsproblemen had – dat ze stopte met het betalen van huur, die het management probeerde te verhogen zonder problemen te verhelpen. Ze nam ook contact op met Hillsborough County Code Enforcement, die zes overtredingen in het appartement aantrof.

Deze omvatten: gaten in de vloer, aanzienlijke scheuren in de woonkamer- en slaapkamerplafonds (die ook lekten tijdens stormen), waterschade en “organische groei” (een term die de provincie gebruikt om naar schimmel te verwijzen) en talrijke elektrische overtredingen.

De inspecteurs volgden twee weken later, en de verbeteringen waren niet aangebracht, dus een zaak van overtreding van de code tegen Ascott is doorverwezen naar de provincie. Maar een datum voor een provinciale hoorzitting is nog niet vastgesteld. Ascott, samen met twee andere complexen die Maxx Properties in Tampa bezit, hebben de afgelopen vijf jaar gezamenlijk tientallen oproepen ontvangen voor het overtreden van codes.

Gecorrodeerde pijp onder de gootsteen bij Ascott Place ApartmentAfbeelding van een gecorrodeerde pijp onder een gootsteen in Ascott Place Apartments.Garrett Camfferman

Cole vond een nieuwe plek om te wonen, maar het was niet gemakkelijk na haar problemen met Ascott en het inhouden van haar huur. Nadat ze had geprobeerd wat ongeveer 30 huurwoningen waren, vond ze uiteindelijk een woonwagenpark om in te wonen. Het is niet haar ideale situatie, maar ze is blij om op een plek te zijn met goed functionerende nutsvoorzieningen.

Maar bij Ascott Place hebben veel huurders nog steeds te maken met omstandigheden die Cole heeft ervaren. Ze zijn begonnen actie te ondernemen.

Tampa Tenants Union-formulieren

In april begonnen Cole en andere huurders met elkaar te praten over de problemen waarmee ze werden geconfronteerd. De veelgehoorde klacht tussen hen was het sanitair.

Garrett Camfferman, die sinds februari 2021 in het complex woont, heeft voortdurend problemen met het sanitair. In april begon zijn gootsteen vol te lopen met rioolwater en liep over terwijl hij zich klaarmaakte voor zijn werk. Hij en zijn kamergenoot moesten potten met vuil water uit het appartement vullen en dragen. Daardoor kwam hij te laat op zijn werk en zijn baas was boos op hem.

“Het was een ongelooflijk frustrerende en stressvolle dag”, vertelde Camfferman aan CL.

Er zijn ook andere veelvoorkomende structurele problemen. Lekkages, schimmels, ondergelopen gootstenen, gebrek aan waterdruk zijn volgens de vakbond veel voorkomende klachten bij huurders.

En aangezien er dit jaar nieuwe huurcontracten worden ondertekend, verhoogt het management de huren van de huurders wanneer ze aftreden.

Een huidige huurder, die anoniem wilde blijven uit angst om te worden uitgezet, vertelde CL dat te midden van al deze problemen, het verhogen van de huur als een “klap in het gezicht” voelde.

Een ander zei: “Als je voor iets betaalt, verwacht je dat het werkt.”

Kamergenoot Camfferman probeert overstroomde gootsteen leeg te makenCamffermans kamergenoot probeert in april 2021 hun ondergelopen gootsteen leeg te maken met een pan.Garrett Camfferman

In reactie op de aanhoudende problemen, The Tampa Huurdersbond (TTU) gevormd, in navolging van St. Pete Huurdersbond, een groep die aan de andere kant van de baai vecht voor de rechten van huurders, en organisatoren van de Partij voor Socialisme en Bevrijding (PSL). Leden zoeken sinds april rond in het complex om de zorgen van huurders te horen, vergaderingen te houden en op basis van hun feedback eisen te stellen aan Ascott Place Apartments en Maxx Properties.

TTU vertelde CL dat het dreigementen heeft ontvangen van het verhuurkantoor om de politie te bellen voor het doorzoeken van de huizen van hun buren. Het deelde ook e-mails die door het management waren verzonden, om bewoners te informeren dat de vakbondsvergaderingen van de huurders niet verband houden met het appartementencomplex.

Desondanks hield de vakbond regelmatig huurdersvergaderingen en stelde een lijst op met eisen voor Ascott Apartments, waaronder renovatie van de leidingen, snelle reactie op onderhoudsverzoeken, problemen met nutsvoorzieningen en maandelijkse vergaderingen met vertegenwoordigers van de huurdersvereniging om te zien dat eventuele problemen die huurders hebben doorgevoerd.

Ruim 130 individuele huurders van het complex ondertekenden de eisen.

Vijf weken geleden plaatste Tampa Tenants Union de eisen aan de voordeur van de verhuurkantoren, maar had nog niets gehoord. Dus leden bleven werven, praatten met hun buren en besloten contact op te nemen met de media.

Maxx Properties reageert op huurders

CL nam contact op om te zien hoe het bedrijf de problemen aanpakte die door de huurdersbond werden beschreven. Op donderdag stuurde Maxx een verklaring waarin hij de aanhoudende sanitaire problemen in het pand erkende.

“We werken actief aan het aanpakken van alle sanitaire problemen wanneer ze zich voordoen, inclusief de aanschaf van professionele reparatieapparatuur en trainingsonderhoud om veel problemen op te lossen die zou eerder een loodgieter nodig hebben gehad, in een poging om onze reactietijd te verkorten”, schreef Maxx Properties.

Maxx schreef dat ze het vervangen van leidingen hebben geëvalueerd, wat kan leiden tot aanzienlijke en langdurige verstoringen, waaronder het afsluiten van water en riolering voor de duur van het project. Ze beweerden dat dit ertoe zou kunnen leiden dat het pand moet worden verlaten en dat de huidige bewoners moeten verhuizen.

Een 30-jarige onderhoudsman die betrokken was bij de Tampa Tenants Union gaf er de voorkeur aan anoniem te blijven, maar wees erop dat: hydrojetting zou een optie kunnen zijn voor het pand, dat de bewoners niet zou verdringen. Maar hij erkende ook dat de optie kostbaar zou kunnen zijn.

In reactie op de responstijd van de onderhoudsservice zei Maxx Properties Vice President of Marketing Gina Bechtold-Yoo dat het bedrijf bezig is met het inhuren van meer onderhoudstechnici. Ze schreven dat ze in 2020 alleen noodreparaties hebben uitgevoerd om huurders te beschermen tegen blootstelling aan COVID-19.

“We zijn momenteel terug naar de standaardactiviteiten en op het moment van schrijven zijn er geen openstaande werkorders”, schreef Maxx Properties.

Maxx zei dat een ander bedrijf klachten over wasmachines behandelt, maar moedigde huurders aan om contact met hen op te nemen over de problemen.

Maxx reageerde niet op het verzoek van de vakbond voor maandelijkse vergaderingen, maar zei in plaats daarvan: “Elke bewoner van de gemeenschap is welkom om individueel met het kantoor te spreken over openstaande problemen of zorgen die ze hebben met hun appartement.”

In de laatste alinea van zijn reactie zei Maxx Properties dat, hoewel de bewoners het absolute recht hebben om een ​​vakbond te vormen in het pand, alle partijen de bewoners moeten respecteren die hebben gevraagd niet te worden benaderd.

“We hebben verschillende klachten ontvangen over herhaaldelijk aankloppen en bange bewoners die zich bedreigd voelen als ze niet lid worden van de huurdersbond”, staat in de brief. “Herhaalde intimidatie van deze bewoners kan resulteren in een passende Kennisgeving om te genezen en tot een Kennisgeving van Bezit zoals bepaald in de Statuten.”

Notice to Cure houdt in dat de eigenaren van onroerend goed de leden van de huurdersvakbond zouden vragen hun gedrag voor een bepaalde datum te staken. Calli Burnett, stafadvocaat voor Bay Area Legal Services (BALS), zegt dat kennisgeving van bezit uitzetting zou kunnen betekenen, maar dat wat de juridische voorwaarden betreft, het een zin lijkt die de leasemaatschappij heeft verzonnen of waarover de leasemaatschappij in de war is.

CL vroeg Bechtold-Yoo of Maxx Properties heeft geregistreerd hoeveel huurders hebben gebeld dat ze zich bang of bedreigd voelden door de huurdersbond.

Er waren al jaren problemen voordat de huurdersbond zich vormde en begon te werven, wat leidde tot een reactie van het bedrijf op de problemen. Op basis hiervan vroeg CL aan Maxx Properties of ze in hun brief zeiden dat een van de bewoners die bij de buren aankloppen om te praten over problemen waarmee ze te maken hebben, nu het risico lopen te worden uitgezet door Maxx Properties?

Samen met deze vragen vroeg CL waarom het bedrijf dit jaar de huren zou verhogen terwijl een cruciaal stuk infrastructuur niet werkte.

Maxx Properties heeft op geen van de vragen gereageerd.

Burnett bij BALS zegt dat onder Statuut van Florida 83.64 sectie B, verhuurders kunnen geen represailles nemen tegen huurders voor het vormen van een huurdersvereniging, of het aanmoedigen van andere huurders om mee te doen.

“Voorbeelden van gedrag waarvoor de verhuurder geen represailles mag nemen, omvatten, maar zijn niet beperkt tot, situaties waarin: (…)

(b) De huurder heeft een huurdersorganisatie georganiseerd, aangemoedigd of eraan deelgenomen”, stuurde Burnett in een e-mail naar CL.

TTU werkt momenteel aan een formele reactie op de brief van Maxx Properties. Ondertussen houden huurders van Camfferman voelt zich aangesproken en gefrustreerd.

“Het is nauwelijks een verhulde bedreiging van Maxx Properties”, zegt Camfferman. “Het lijkt alsof ze zeggen: als je doorgaat met organiseren, word je gestraft.”

Stuur anonieme nieuwstips naar cltampabay_tips@protonmail.com. Steun de lokale journalistiek in deze gekke dagen. Ons kleine maar machtige team werkt onvermoeibaar om u nieuws te brengen over hoe het coronavirus Tampa en de omliggende gebieden treft. Overweeg om een ​​eenmalige of maandelijkse donatie te doen om onze medewerkers te helpen. Elk kleine beetje helpt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en volg @cl_tampabay op Twitter.

Bekijk hier een lijst met locaties voor livemuziek in Tampa “Safe & Sound”.

Comments are closed.