One call does it all: Rhyno’s & Langille’s celebrate one year ‘stronger together’ in Bridgewater

Toen Harry Rhyno in 1975 een bedrijf in apparaten en koeling startte in Riverport, was het doel simpelweg genoeg geld te verdienen om zijn hypotheek te betalen en zijn gezin te voeden.

Soms betaalden zijn klanten hem in vers gevangen kreeft en sint-jakobsschelpen. Hij werkte hard en voedde zijn kinderen op om de waarde van integriteit te kennen: u geeft uw woord en houdt u eraan – en als er iets gebeurt, maakt u het goed.

Soms kwam hij Gilbert Langille tegen bij evenementen voor lokale ondernemers, terwijl hij onder het genot van gratis koffie en sandwiches over hun verschillende velden praatte. Gilbert was in 1964 vanuit zijn huis een klein loodgietersbedrijf begonnen, hij had niet echt verwacht dat het in een enkele vrachtwagen verder zou gaan dan hijzelf.

“Ik nam gewoon elke klant tegelijk en dacht er nooit echt aan hoeveel ik er zou krijgen”, blikt Gilbert 57 jaar later stilletjes terug.

Harry Rhyno (links) en Gilbert Langille (rechts) hadden nooit gedacht dat hun bedrijven ooit hun krachten zouden bundelen, maar beiden waren het erover eens dat het voor iedereen de juiste beslissing was. - Foto bijgedragen.
Harry Rhyno (links) en Gilbert Langille (rechts) hadden nooit gedacht dat hun bedrijven ooit hun krachten zouden bundelen, maar beiden waren het erover eens dat het voor iedereen de juiste beslissing was. – Foto bijgedragen.

Langille’s Plumbing & Heating Limited werd bekend over de hele South Shore, won Best Plumber in eerdere South Shore Breaker Readers ‘Choice-prijzen en bouwde een solide reputatie op als een loodgietersbedrijf dat je kon vertrouwen. Gilberts zoon, Paul, begon in 1980 fulltime bij het familiebedrijf te werken en kocht het in 1997 toen Gilbert met pensioen ging.

Slechts een paar jaar eerder bij Rhyno’s Heating, Ventilation, Air Conditioning & Refrigeration, was Harry’s 13-jarige zoon Jayme in de weekenden en zomers met zijn vader gaan samenwerken. Ze sleepten hun eigen prijzen in de wacht voor het beste verwarmings- / koelbedrijf en Jayme nam het bedrijf in 2010 over, zodat Harry met pensioen kon gaan.

Met Gilberts zoon, Paul, aan het hoofd van Langille, en Harry’s zoon, Jayme, aan het hoofd van Rhyno’s, kwamen de twee ondernemers samen en besloten om hun krachten te bundelen.

Beide bedrijven hadden een uitstekende reputatie, en Jayme en Paul zeggen dat het gewoon “logisch” was om Rhyno’s verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling te combineren met Langille’s Plumbing & Heating Limited om een ​​sterker, groter bedrijf te vormen en betere service te bieden aan huizen en bedrijven in de hele wereld. de South Shore.

‘Toen ik opgroeide in Bridgewater, waren Rhyno’s en Langilles altijd namen die je herkende. We wisten dat beide merken waarde hadden ”, zegt Jayme. “We zijn nu één bedrijf – en we zijn samen sterker.”

De fusie werd officieel aangekondigd op 15 april 2020, maar met alle COVID-gerelateerde chaos van afgelopen voorjaar – met de sluiting en sluiting van scholen – realiseren veel mensen zich nog steeds niet dat de twee bedrijven samenkwamen.

Paul zegt dat het niet ongebruikelijk is dat een klant Rhyno’s belt om te informeren naar een dienst en een minuut later het nummer van Langille belt om te vragen naar een andere dienst – en beseft dat ze dezelfde vriendelijke stem aan de lijn hebben.

“Soms zijn klanten in het begin echt verrast en lachen ze: ‘Oh! Het is hetzelfde bedrijf ”, zegt Paul. “Maar ze zijn blij dat we alles kunnen bieden wat ze nodig hebben, allemaal onder één bedrijf. Het maakt het onze klanten zoveel gemakkelijker dan dat we met vier of vijf verschillende bedrijven te maken hebben. “

'Toen ik opgroeide in Bridgewater, waren Rhyno's en Langilles altijd namen die je herkende. We wisten dat beide merken waarde hadden ”, zegt Jayme Rhyno. - Foto bijgedragen.
‘Toen ik opgroeide in Bridgewater, waren Rhyno’s en Langilles altijd namen die je herkende. We wisten dat beide merken waarde hadden ”, zegt Jayme Rhyno. – Foto bijgedragen.

‘ONZE MAGIE IS ALTIJD ONZE MENSEN GEWEEST’

Hoewel ze persoonlijke jubileumvieringen moeten uitstellen, is het team verheugd om speciale promoties aan te bieden als een manier om hun loyale klantenbestand te bedanken voor hun steun, zoals het ontvangen van tot $ 500 korting op alle apparatuuraankopen.

Nu de twee teams een jaar de tijd hebben gehad om aan de samenwerking te wennen, zijn Jayme en Paul trots op ieders inspanningen om sterke relaties op te bouwen – vooral gezien het feit dat ze niet op de gebruikelijke manieren konden socializen, tijdens bedrijfsbarbecues en personeelsbijeenkomsten.

“Er zijn waarschijnlijk niet veel bedrijven die een dergelijke enorme transitie kunnen overleven en tegelijkertijd een pandemie kunnen doorstaan”, grinnikt Jayme. “Maar we hadden een visioen, we bleven erbij, en we zijn allemaal heel gelukkig samen. We hebben als eigenaren hard gewerkt om iedereen bij elkaar te brengen, maar elke werknemer krijgt de eer om het te proberen. Onze magie is altijd onze mensen geweest. “

Vanwege de omvang van het nieuwe team en het enorme scala aan specialiteiten, zijn ze in staat geweest om grotere, complexere taken aan te nemen die geen van beide bedrijven had kunnen uitvoeren als ze nog alleen waren geweest – zoals werken met Treehouse Village Ecohousing, een gezinsvriendelijk , multi-generatie, groene woningbouw in Bridgewater.

De technici vinden het geweldig dat het aanbieden van een grotere lijst met diensten hen de kans geeft om op nieuwe gebieden te trainen, hun carrière te laten groeien en te genieten van een verscheidenheid aan interessant, zinvol werk – in plaats van dezelfde paar taken dag in dag uit uit te voeren.

Paul Langille gaat vooruit naar 2021 en daarna en zegt dat ze hun zinnen hebben gezet op het opbouwen van het bedrijf door nog meer werknemers aan te nemen en grotere banen aan te nemen. - Foto bijgedragen.
Paul Langille gaat vooruit naar 2021 en daarna en zegt dat ze hun zinnen hebben gezet op het opbouwen van het bedrijf door nog meer werknemers aan te nemen en grotere banen aan te nemen. – Foto bijgedragen.

De fusie is zo succesvol geweest dat Rhyno’s in staat is om nog groter te worden – met plannen om in 2021 meer bekwame vakmensen fulltime in dienst te nemen. Jayme zegt dat ze toptalent aantrekken met een pakket dat uitstekende voordelen biedt, betaalde vakantiedagen, vakantiedagen en persoonlijke dagen, die ‘boven de industrienormen’ staan.

“Wij geloven in het ondersteunen van de hele persoon, niet alleen als werknemer, maar als iemand met een eigen leven: familie, vrienden, hobby’s en persoonlijke doelen”, zegt Jayme. “Wij geloven dat als je voor de hele persoon zorgt, ze in staat zijn om elke dag hun best te doen en met plezier 100 procent in te zetten.”

Teamleden zijn gewapend met kernwaarden van “Kwaliteit is een must”, “Onze verplichtingen nakomen”, “Ontwikkeling en groei op lange termijn aanmoedigen”, “Handelen met integriteit” en “Onze oplossingen aanpassen”, waarvan Jayme zegt dat het hen de het vermogen om in een bepaalde situatie zelf te bellen.

“Onze medewerkers zijn in staat om meer ondernemend te zijn en hebben de autonomie om beslissingen te nemen op basis van onze kernwaarden”, legt Jayme uit. “We zijn erg dankbaar voor ons team, en we willen ook de gemeenschap bedanken voor hun voortdurende steun – waardoor we in je huizen en bedrijven kunnen komen tijdens zo’n ongewoon jaar.”

De fusie van Rhyno's Heating, Ventilation, Air Conditioning & Refrigeration en Langille's Plumbing & Heating Limited werd officieel aangekondigd op 15 april 2020, maar met alle COVID-gerelateerde chaos van afgelopen lente - met zijn stilleggingen en sluitingen van scholen - oude werknemer Mary Comeau zegt dat veel lokale bewoners nog steeds niet beseffen dat de twee bedrijven bij elkaar zijn gekomen. - Foto bijgedragen.
De fusie van Rhyno’s Heating, Ventilation, Air Conditioning & Refrigeration en Langille’s Plumbing & Heating Limited werd officieel aangekondigd op 15 april 2020, maar met alle COVID-gerelateerde chaos van afgelopen lente – met zijn stilleggingen en sluitingen van scholen – oude werknemer Mary Comeau zegt dat veel lokale bewoners nog steeds niet beseffen dat de twee bedrijven bij elkaar zijn gekomen. – Foto bijgedragen.

Vooruitkijkend naar 2021 en daarna, richt het team zich op het opbouwen van het bedrijf door nog meer werknemers aan te nemen en grotere banen aan te nemen.

Ze zien al veel telefoontjes van mensen die informeren naar koeloplossingen zoals warmtepompen met airconditioning, en de bloeiende vastgoedmarkt heeft geleid tot veel verzoeken aan hun technici om huizenkopers te begeleiden en visuele inspecties van de verwarming van een woning te geven. warm water en sanitair – waardoor ze gemoedsrust hebben over de systemen van een huis voordat ze een bod uitbrengen. Voor Rhyno’s en Langille’s heeft de toekomst er nog nooit zo rooskleurig uitgezien.

Terugkijkend op alles wat er is gebeurd met een klein bedrijf dat hij in 1964 begon, zegt Gilbert Langille dat het een fijn gevoel is om te weten dat er nog steeds iets te zien is voor zijn decennialange harde werk.

“Het voelt goed om te weten dat we hebben geholpen om Rhyno’s te bouwen, en ik zie onze naam graag verder gaan”, zegt Gilbert.

Toen Harry Rhyno voor het eerst begon in 1975, had hij “nooit kunnen vermoeden” welk soort succes Rhyno uiteindelijk zou bereiken – of dat Rhyno zou samenwerken met dat van Langille – maar hij is tevreden met hoe alles is afgelopen.

“We verkochten altijd ‘quality of service’, en Gilbert was op dezelfde manier. Langille’s heeft altijd een goede reputatie gehad ”, zegt Harry. “Ik ben erg trots op de manier waarop het bedrijf vandaag is. Het gaat veel verder dan ik me ooit had kunnen voorstellen, en ik denk dat Jayme en Paul veel betere zakenmensen zijn dan ik ooit was. Het past goed. “

Een telefoontje doet het allemaal! Bezoek www.rhynosltd.com of bel 1-800-595-4737 om met een echte, lokale persoon te praten over uw behoeften op het gebied van verwarming, koeling, sanitair, ventilatie en koeling.


Een telefoontje naar Rhyno’s is alles wat je nodig hebt

Van reparaties en installaties tot het verbeteren van verschillende aspecten van uw huis (zoals water- en luchtkwaliteit), hier is een overzicht van enkele van de diensten die u kunt verwachten van de nieuwe en verbeterde Rhyno’s verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling:

Loodgieter:

 • Herstellen en installeren van toiletten, gootstenen, kranen en armaturen
 • Repareren van lekkende leidingen en bevroren leidingen
 • Herstellen en vervangen van water- en rioolleidingen
 • Gebruik van in-line videocamera’s om ondergrondse rioolleidingen en andere leidingen te onderzoeken om te controleren op schade of obstructies, kapotte leidingen, ingestorte leidingen, gebarsten leidingen, versprongen leidingen, verstoppingen, lekkende verbindingen, buigzame leidingen, wortelinfiltratie of niet-geschikte leidingen
 • Gebruik een hogedrukreiniger om afvoerblokkerend vet, slib, zand en vuil te verwijderen
 • Gebruik krachtslangen (tot 200 voet) om rioolleidingen te ontstoppen
 • Het gebruik van een minigraafmachine om de materiële schade te verminderen die wordt veroorzaakt door grotere machines tijdens het vervangen van water- en rioolleidingen
 • Reparatie en installatie van kanaalloze verwarmings- en koelingsoplossingen, inclusief kanaalloze minisplits die ideaal zijn voor elektrische plintverwarming
 • Reparatie en installatie van geleide warmtepompen, die een meer energie-efficiënte aanvulling vormen op uw bestaande olie- of propaanoven
 • Reparatie en installatie van olie- en gas- / propaanovens
 • Repareren en installeren van HVR’s (Heat Recovery Ventilation Systems) om een ​​constante stroom frisse lucht naar elke kamer te brengen
 • Herstellen en installeren van vloerverwarming
 • Repareren en installeren van verwarmingssystemen voor “gebruikstijd”
 • Reparatie en installatie van elektrische thermische opslag (ETS) die laag geprijsde elektriciteit converteert en opslaat
 • Reparatie en installatie van alle merken en maten waterverwarmers voor woningen en bedrijven
 • Verkoop, installatie en reparatie van afvalwaterpompen, carterpompen, dompelpompen, jetpompen, koudwateropslagtanks, effluentpompen, rioolpompen, versnijderpompen en opvoerpompsystemen
 • Uitgraven en vervangen van putleiding- en voetkleppen
 • Gecertificeerd door het Nova Scotia Department of Environment als pompinstallateur

Water behandeling:

 • Je water testen en een systeem ontwikkelen op basis van de resultaten
 • Herstellen en installeren van waterontharders, ijzerfilters en omgekeerde osmosesystemen
 • Gebiedskennis van de watersituatie en uitdagingen van elke lokale gemeenschap
 • Regelmatig serviceonderhoud aan waterbehandelingsapparatuur

Ventilatie:

 • Een warmteterugwinningsventilator installeren om van uw huis een gezondere omgeving te maken door vervuilde, muffe lucht te vervangen door frisse, schone buitenlucht

Comments are closed.