CALSSA sets goal to collect 100,000 public comments defending net metering in California

CALSSA en bondgenoten hebben het doel aangekondigd om binnen 30 dagen 100.000 openbare commentaren te verzamelen om te leveren aan de California Public Utilities Commission (CPUC) en gouverneur Newsom vóór de aanstaande Net Metering (NEM-3) beslissing in december. De CPUC zal het krediet dat zonne-energieverbruikers op het dak ontvangen voor de overtollige energie die ze produceren, heroverwegen, en CALSSA waarschuwt dat de uitkomst de Californische markt voor zonne-energie en opslag op het dak in Californië zou kunnen schaden.

In juli leverde CALSSA de eerste 30.000 reacties op een evenement voor het CPUC-hoofdkantoor in San Francisco. Het bereiken van het doel van 100.000 zou het record breken voor het grootste aantal openbare opmerkingen dat in de geschiedenis door een staatsagentschap is ontvangen – eerder ingesteld door voorstanders van zonne-energie in 2015.

Terwijl Californië de strijd aanbindt met de NEM-3-procedure, smeekt CALSSA iedereen in de zonne- en opslagindustrie en iedereen die gedistribueerde schone energie ondersteunt, om hun stem te laten horen vóór de deadline voor het nemen van beslissingen. Momenteel maken 1,2 miljoen consumenten gebruik van netten, waaronder duizenden openbare scholen en flatgebouwen met een laag inkomen. Het beleid is verantwoordelijk voor de dramatische groei van zonne-energie op daken in Californië door het betaalbaarder te maken voor huishoudens uit de arbeiders- en middenklasse, die nu bijna de helft van de zonnemarkt van de staat vertegenwoordigen – verreweg de grootste van het land.

Voorstellen ingediend door Californische nutsbedrijven die eigendom zijn van investeerders, zouden de markt voor zowel zonne-energie als voor zonne-energie opgeladen batterijen uithollen door het krediet dat zonneconsumenten ontvangen voor de overtollige energie die ze produceren met maximaal 80% te verminderen en een maandelijkse boete van $ 65 tot $ 90 toe te voegen aan hun energierekening.

Een slechte NEM-3-beslissing zou niet alleen de vooruitgang op het gebied van schone energie in Californië op dit kritieke moment in de geschiedenis vertragen en de arbeiders- en middenklassefamilies en gebruikers van zonne-energie schaden, maar ook duizenden zonne- en opslagarbeiders in de staat. Bovendien hebben zonne-energie en opslag een belangrijke rol gespeeld bij het aanhouden van de lichten voor duizenden gezinnen en bedrijven tijdens de verlammende stroomuitval in de staat. Een slechte NEM-3-beslissing zou deze belangrijke technologie buiten bereik kunnen brengen van de dagelijkse Californiërs.

“De Californische sector voor gedistribueerde zonne-energie en opslag biedt werk aan meer dan 65.000 mensen. Deze arbeiders hebben een duidelijk belang bij de uitkomst van de NEM-3-beslissing en ze moeten een stem krijgen”, zegt Bernadette Del Chiaro, uitvoerend directeur van CALSSA. “Iedereen die op een dak, in een garage of in een veld zonne- en energieopslag installeert, moet nu zijn stem laten horen. De gouverneur en de CPUC zullen uw baan beïnvloeden met deze beslissing.

Mensen kunnen de openbare reactie hier ondertekenen: https://bit.ly/NEMCampaign. Degenen die betrokken willen zijn bij de campagne kunnen contact opnemen met Carter Lavin via carter@calssa.org of bezoek www.savecaliforniasolar.org.

Nieuwsbericht van CALSSA

Comments are closed.